Kansallispuvut

Puku juhliin?

Kuopion Tanhuujat vuokraa suomalaisia kansallispukuja. Tarjolla on kattava kokoelma niin naisten, miesten kuin lasten pukuja. Puvut on valtaosin tehty talkootyönä. Lisäksi olemme saaneet kansallispukuja lahjoituksina ja otamme niitä edelleen vastaan.

Vuokrattavat puvut

Tutustu Kuopion Tanhuujien vuokrattaviin kansallispukuihin.

Kansallispuku on kokonaisuus päästä varpaisiin. Tarvittaessa helman pituutta voidaan lyhentää ja vyötärön ympärystä säädellä. Suositeltava helman pituus on noin 15-20 cm lattiasta. Miehen puvussa suoran lahkeen pituutta voi säädellä. Suurimmat tyttöjen puvut sopivat myös pienikokoiselle aikuiselle. Lainattavaan pukuun on saatavana alushame ja rajallisesti kenkiä. Aikuisen naisen päähine on pukuun kuuluva tykkimyssy tai huntu. Tytöt käyttävät päänauhoja tai säppäliä. Myös miehet käyttävät pukuun kuuluvaa päähinettä.

Kansallispuvut perustuvat alueensa ja aikakautensa tyypillisiin kansanpukuihin. Ne on koottu 1700- ja 1800-luvun kansan käyttämistä perinteisistä juhla-asuista. Ensimmäiset kansallispuvut koottiin kansallisromantiikan aikana 1800-luvun jälkipuoliskolla.

Lisätietoja mm. Suomen Kansallispukukeskus ja Wikipedia

Hinnasto

Aikuisten puvut: 50 € / ensimmäinen viikko, 35 € / viikko sen jälkeen
Lasten puvut: 40 € / ensimmäinen viikko, 30 € / viikko sen jälkeen
Miesten liivi ja paita: 40 € / ensimmäinen viikko, 30 € / viikko sen jälkeen
Kaikki erilliset osat: 30 € / ensimmäinen viikko, 25 € / viikko sen jälkeen

Kaukolainoista peritään toimituskulut 10 € sekä postimaksu. Pesemättömistä ja / tai vaurioituneista puvuista peritään korvaus (ks. lainaus- ja hoitosäännöt)

Vuokraus

Terttu Mulli, puh. 040 527 1867

Lainaus- ja hoitosäännöt

Pukukuvat (c) Hanna Mulli, WesArt. Kysy lupaa, jos haluat käyttää kuvia.