Vuokraa kansallispuku

Vuokraa suomalainen kansallispuku juhlaasi!

Kuopion Tanhuujilla on vuokrattavana kattava kokoelma niin naisten, miesten kuin lastenkin suomalaisia kansallispukuja pukuja. Ratkaise juhlien pukeutumisongelmat ja vuokraa juhlasi arvoinen puku kauttamme. Toimitus myös postitse.

Tutustu Kuopion Tanhuujien vuokrattaviin kansallispukuihin.

Suomalaiset kansallispuvut

Kansallispuku on kokonaisuus päästä varpaisiin. Tarvittaessa helman pituutta voidaan lyhentää ja vyötärön ympärystä säädellä. Suositeltava helman pituus on noin 15-20 cm lattiasta. Miehen puvussa suoran lahkeen pituutta voi säädellä. Suurimmat tyttöjen puvut sopivat myös pienikokoiselle aikuiselle. Lainattavaan pukuun on saatavana alushame ja rajallisesti kenkiä. Aikuisen naisen päähine on pukuun kuuluva tykkimyssy tai huntu. Tytöt käyttävät päänauhoja tai säppäliä. Myös miehet käyttävät pukuun kuuluvaa päähinettä.

Kansallispuvut perustuvat alueensa ja aikakautensa tyypillisiin kansanpukuihin. Ne on koottu 1700- ja 1800-luvun kansan käyttämistä perinteisistä juhla-asuista. Ensimmäiset kansallispuvut koottiin kansallisromantiikan aikana 1800-luvun jälkipuoliskolla.

Lisätietoja mm. Suomen Kansallispukukeskus ja Wikipedia

Vuokraushinnasto

Vuokraaa suomalainen kansallispuku juhlaasi:

  • Aikuisten puvut: 60 € / ensimmäinen viikko, 40 € / viikko sen jälkeen
  • Lasten puvut: 40 € / ensimmäinen viikko, 30 € / viikko sen jälkeen
  • Miesten liivi ja paita: 40 € / ensimmäinen viikko, 30 € / viikko sen jälkeen
  • Kaikki erilliset osat: 30 € / ensimmäinen viikko, 25 € / viikko sen jälkeen

Kaukolainoista peritään toimituskulut 10 € sekä postimaksu. Pesemättömistä ja / tai vaurioituneista puvuista peritään korvaus (ks. lainaus- ja hoitosäännöt ). Hinnasto voimassa 1.1.2022 alkaen toistaiseksi.

Kansallispukuvuokraus

Pukuvuokrauksia hoitaa:

Terttu Mulli, puh. 040 527 1867

Lainaus- ja hoitosäännöt

Kuopion Tanhuujien puvut on tehty valtaosin talkootyönä. Lisäksi olemme saaneet kansallispukuja lahjoituksina ja otamme niitä edelleen vastaan.

Pukukuvat (c) Hanna Mulli, WesArt. Kysy lupaa, jos haluat käyttää kuvia.